Gasmeting

Veel giftig gas in containers

Uit praktijkervaringen en verschillende onderzoeken blijkt dat gemiddeld 20% van de containers een te hoge concentratie giftig gas bevat! Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onlangs op hun website aangekondigd de controles op arbeidsveiligheid te intensiveren.

Gasvrij verklaring

Laat een risicoanalyse maken die eventuele gevaren omtrent gasvorming bij uw lading, tijdens transport in zeecontainers, in kaart brengt. CTT faciliteert gasmetingen, geforceerde ventilaties en lossingen van importcontainers. Containers worden gemeten volgens de eisen van de Arbeidsinspectie en Douane, uitgebreid met veel voorkomende schadelijke gassen die zich in de praktijk voordoen.

Methodes

De volgende twee methodes bieden wij aan om containers op gassen te analyseren:
Meting op basis van ‘Meetbuisjes’ techniek – Deze meettechniek is zeer arbeidsintensief en kostbaar door het gebruik van meetbuisjes. Echter door de mobiliteit van het systeem is het uitermate geschikt voor metingen op locatie.
Meting op basis van Selectieve Ionisatie Flow Tube (SIFT) analysesysteem – Met deze techniek worden luchtmonsters genomen uit de containers en in het mobiele laboratorium op de terminal geanalyseerd. Deze methode is vele malen nauwkeuriger dan de chemische meetbuistechniek.

Iedere dag

Er is dagelijks een gasmeetdeskundige op de terminal aanwezig zijn. Hierdoor kunnen we u een snelle nauwkeurige gasanalyse aanbieden. Voor meer informatie of tarieven kunt u contact met ons opnemen.

IMG_47572