Containervervoer over de weg

Het grootste deel van onze wegtransporten betreft containervervoer over korte afstanden tussen de inland terminals Hengelo/Bad Bentheim/Almelo en klanten in de regio en het Duitse achterland. Voor bepaalde transporten − bijvoorbeeld wanneer spoed geboden is − kan het tevens aantrekkelijk zijn om containers vanuit de haven van Rotterdam of Antwerpen per truck naar Twente te laten vervoeren. Ook in deze mogelijkheid kan CTT voorzien.

Huisvervoerder

Containervervoer tussen de terminals en de klanten in de omgeving wordt naast het inzetten van een aantal ‘vaste’ charters grotendeels uitgevoerd door onze huisvervoerder, Bolk Container Transport (BCT). Voor deze transporten worden ongeveer 40 combinaties ingezet. De ruime omvang van het wagenpark betekent veel flexibiliteit, ook bij spoedorders.

Schuivers en kiepchassis

BCT biedt het gemak van trailers met uitschuifbaar 20’-, 30’-, 40’- en 45’- chassis. Daarnaast zijn er diverse trailers met 20’-, 30’-, en 40’- kiepchassis; bij uitstek geschikt voor het afladen van losgestorte lading. Ook is er voor containervervoer een speciaal 45′ container kiepchassis beschikbaar.

LZV’s en Eco-combi’s

Voor het vervoeren van containers rijdt Bolk Container Transport met Lange Zware Voertuigen (LZV) of Eco-combi’s. Met dit speciale materieel kan 50% meer lading worden vervoerd dan met een standaardcombinatie; een pluspunt dat zich vertaalt in minder CO2-uitstoot, minder drukte op de weg en efficiënter vervoer.

Afkoppelen mogelijk in de regio

Containers kunnen na aankomst op locatie, met chassis, worden afgekoppeld. Dit geeft de klant meer tijd voor het laden en/of lossen. Het bevordert de efficiency van het containervervoer, werkt besparend en maakt de aansluiting op andere vormen van transport extra flexibel.

Sideloader

Containers kunnen ook worden geleverd met een sideloader. Een sideloader kan de container zelf op de grond zetten en weer terug op de trailer plaatsen. De container kan op elke gewenste plaats worden neergezet, zonder heftruck en/of laaddock. De sideloader kan zowel 20’- 30′-  als 40’- en 45’- standaard en high cube containers plaatsen, zowel leeg als geladen tot circa 30 ton.

Nog meer mogelijkheden

Naast containervervoer over de weg biedt CTT mogelijkheden voor containertransport over water en goederenvervoer per spoor.

Op zoek naar georganiseerd vervoer?