Goederenvervoer per spoor

Sinds 1 september 2014 biedt CTT de mogelijkheid containers uit Rotterdam per trein te vervoeren naar Twente en de Duitse grensregio. Voor dit goederenvervoer per spoor wordt drie keer per week in samenwerking met de Bentheimer Eisenbahn een goederentrein ingezet. CTT zorgt voor de boekingen, de overslagen en het voor- en natransport van de containers.  Per 1 februari 2015 is hier de verbinding naar Malmo (SE) aan toegevoegd.

Wegennet ontlast

De containertrein arriveert om ongeveer 08.00 uur ’s morgens bij de CTT-overslagterminal op het stationsemplacement van Bad Bentheim (vlak over de Duitse grens). Voor het reguliere wegennet betekent deze vorm van goederenvervoer per spoor een reductie van 10.000 vrachtwagenbewegingen per jaar, oftewel ruim 5 miljoen vrachtwagenkilometers.

Snel alternatief

Goederenvervoer per spoor betekent een snel alternatief voor het traject tussen Rotterdam en de Euregio, temeer omdat deze treinen non-stop kunnen doorrijden en geen last hebben van files. Het voor- en natransport van de containers geschiedt over de weg.

Beter bereikbaar

De spoorterminal in Bad Bentheim maakt Twente en het Duitse grensgebied nog beter bereikbaar en daarmee nog aantrekkelijker voor logistieke bedrijven. Naast de verbinding met Rotterdam worden in de nabije toekomst voor nog meer goederenvervoer per spoor verbindingen gestart vanuit Bad Bentheim naar Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa.

Nog meer mogelijkheden

Naast goederenvervoer per spoor biedt CTT mogelijkheden voor containertransport over water en containervervoer over de weg.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?