Inlandlinks – a smart way to connect

Duurzaamheid, bereikbaarheid en transparantie zijn de kernwoorden bij het stimuleren van de modaliteiten spoor en binnenvaart. Rotterdam doet er alles aan diensten en producten te leveren die het gebruik van deze modaliteiten een meer dan logische keuze maakt.

InlandLinks is ontwikkeld op initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. in samenwerking met de Vereniging van Inland Terminaloperators. De certificering voor het kwaliteitsmerk InlandLinks gebeurt door een onafhankelijke instantie, Lloyds Register. De beoordelingscriteria zijn getoetst in de markt door verladers, vervoerders, deepsea en inland terminals. De website InlandLinks is hét platform waarop Inland Terminals zich gezamenlijk aan de markt presenteren.

Waarom Inlandlinks
Verladers en transporteurs gaven dikwijls aan behoefte te hebben aan meer inzicht en transparantie in de intermodale diensten en mogelijkheden. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft samen met de VITO de signalen uit de markt vertaald naar een product dat tegemoet komt aan deze wens. Samen met de relevante partijen uit de logistieke wereld zijn we gekomen tot zeven hoofdcriteria die van belang zijn bij het selecteren/gebruiken van een terminal.

Selecteren en vergelijken
Met InlandLinks is het selecteren van een containerterminal makkelijker dan ooit. Deze nieuwe website brengt het achterlandnetwerk van Rotterdam in kaart en toont het intermodale dienstverleningspakket. Dus meer inzicht in de faciliteiten van de containerterminals en de mogelijkheid terminals onderling te kunnen vergelijken. Objectieve beoordeling en certificering voor het kwaliteitsmerk gebeurt door het internationaal gerenommeerde Lloyds Register.

Havenbedrijf en Vito
De initiatiefnemers Vereniging van Inland Terminaloperators (VITO) en het Havenbedrijf Rotterdam N.V. vertrouwen erop dat de logistieke keten hier voordeel mee kan behalen. InlandLinks, een uniek instrument dat de logistieke sector duurzame en transparante verbindingen biedt.

Benieuwd naar onze certificering? Klik op het onderstaande logo.